2024. június 23. - Zoltán

Több mint száz szervezet a demonstráció mellett

A LIGA Szakszervezetek 82 tagszervezetén kívül több mint 50 civil szervezet, érdekvédelmi egyesület és párt szolidáris, a szerda esti budapesti demonstáció céljaival. Tagjaik közül kerülnek ki többnyire a tüntetés részt vevői. A Parlament elé este 6 órára
2007. november 21. szerda 17:46 - Hírextra
A LIGA Szakszervezet 82 tagszervezete, egyebek mellett a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is részt vesz a szerda estére meghirdetett Társadalmi Szolidaritás Napja elnevezésű demonstráción. Az érdekvédők az egészségbiztosítás és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen tiltakoznak.

A LIGA felhívásához több mint félszáz szervezet csatlakozott. A Fidesz és a KDNP szolidaritásáról biztosította demonstrálókat, akárcsak a Magyar Kommunista Munkáspárt. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezet képviselői részt is vesznek a demonstráción.

Ugyancsak támogatásáról biztosította a LIGA Szakszervezeteket a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is. A Parlament előtti tüntetésen képviselteti magát többek között a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), az Élőlánc, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Gyógyszerész Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsalásosok Országos Egyesülete és a Védegylet is.

A csaknem másfél száz szervezet által támogatott demonstráción 50 ezer tüntetőre számítanak a szervezők a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását