2024. május 20. - Bernát, Felícia

Menedzsmentdíjak a Fővárosi Vízműveknél

Jövő év februárjáig nem fizethető ki a Fővárosi Vízművek Rt. külföldi tulajdonosainak a 2006-os menedzsmentdíj, ami mintegy négymilliárd forintot tenne ki - közölték fővárosi képviselők az MTI-vel.
2007. november 21. szerda 06:58 - Hírextra

Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedd délutáni rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a korábban ez ügyben hozott határozatukat fenntartják. Indítványozták, hogy a társaság következő közgyűlésén, amit még e hónapban tartanak, ne szülessen döntés a négymilliárd forint körüli menedzsmentdíjról.

Egyidejűleg szorgalmazzák, hogy a főváros és a cég februárig próbáljon megegyezni a menedzsmentdíj kialakításának rendszeréről, annak nagyságáról.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesek előterjesztésére felkérték a cég felügyelő bizottságát, hogy jövő nyárig több témakörben folytasson le egy vizsgálatot a cégnél. Egyebek közt választ várnak a kintlévőségek alakulásáról, a 100 millió forint feletti beruházásokról, a menedzsmentdíjak kifizetéseiről, a nem számlázott vízdíj mértékéről és az öt év alatt lezajlott csőhálózati rekonstrukciókról.

Csatlós Csaba (MDF) az MTI-nek leszögezte, hogy a feltett kérdésekre az éves mérlegbeszámolókból jóval rövidebb idő alatt választ lehetne adni. A politikus furcsának tartja, hogy a felügyelő bizottság vizsgálatára azután került sor, hogy a céget nemrég átvilágította egy ügyvédi iroda. Mint mondta, többekkel együtt sérelmezte, hogy ennek a közpénzből lezajlott átvilágításnak az eredményét csak a városvezetés ismerhette meg, a képviselők pedig nem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását