2024. április 28. - Valéria

Interneten a képviselők fizetése

Két héten belül felteszik az parlament honlapjára képviselők fizetését - közölte Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a házbizottság ülése után kedden. Elmondta, a képviselők személyes oldalán lehet majd látni, hogy havonta mekkora fizetést utal nekik
2007. október 30. kedd 12:02 - Hírextra
Mandur László tájékoztatása szerint jövő héten háromnapos ülést tart a Ház.

Hétfőn döntenek az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos törvénymódosítás, valamint a miniszterek és államtitkárok illetményének és juttatásainak nyilvánosságáról szóló indítvány sürgős tárgyalásba vételéről.

Zárószavazás lesz a 2006-os költségvetés végrehajtásáról, a személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról, a kisajátításról, valamint a bányászatról szóló törvényjavaslatról. Elkezdődik a jövő évi költségvetés részletes vitája is.

Mandur László kitért arra: hétfőn várhatóan megalakul az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány működését vizsgáló parlamenti bizottság, miután a tagok túl vannak a "C" típusú átvilágításon.

Az alelnök közölte: a szerdai parlamenti nap a politikai közélet megtisztításáról szóló javaslatok tárgyalása jegyében telik. Aznap kerül napirendre az állami vezetők javadalmazásának átláthatósága, a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség, a képviselők összeférhetetlensége, a pártfinanszírozás átláthatóvá tétele, valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatósága. Az öt szocialista kezdeményezés mellett tárgyalják a Fidesz javaslatát is a miniszterek és államtitkárok illetményének és juttatásainak nyilvánossá tételéről. Mind a hat javaslat általános vitáját lezárják szerdán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását