2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már nem csak keksz és áruház viseli a nevét

Albert Flóriánról nevezik el az Üllői úti Fradi-pályát - döntött hétfő esti ülésén a klub elnöksége. A névváltoztatás december 12-től lép érvénybe. Az avatás pontosan negyven évvel azután történik, hogy Albert eddigi egyetlen magyar labdarúgóként megkapta
2007. november 20. kedd 08:19 - Hírextra
A 66 éves Albert Flórián összesen 357-szer lépett pályára a zöld-fehér színekben és 383 gólt szerzett. A magyar válogatottban pedig 75 mérkőzésen 32 találatig jutott az egykori csatár. 1962-ben a chilei világbajnokságon négy találattal társbérletben gólkirály lett, 1965-ben tagja volt az UEFA kupa elődjének számító VVK győztes Fradi csapatnak, amely a fináléban, Torinóban, otthonában győzte le a Juventust.

Az 1966-os világbajnokságon a brazilok elleni máig emlékezetes győztes mérkőzésen a mezőny legjobbja volt, 1967-ben (eddigi egyetlen magyar játékosként) megkapta a legjobb európai futballistának járó elismerést, az aranylabdát. A stadion szektorai is új neveket kapnak majd. A 30 szektort a klub egy-egy legendájáról nevezik majd el. A jelöltekre a szurkolók interneten szavazhatnak.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását