2024. május 9. - Gergely

Lépéselőnyben a Chelsea

Nehéz megjósolni, melyik csapat jut be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a Chelsea-Liverpool párharcból, mégis a szerdán otthon játszó londoni csapat vág neki esélyesebbként a visszavágónak.
2008. április 29. kedd 14:01 - Hírextra

A fővárosiak számára kedvezőbb helyzetet a liverpooli Arne Riise idézte elő azzal, hogy egy hete, az első összecsapás hajrájában a saját kapujába fejelt, ezzel idegenben "szerzett" gólhoz jutatta a Chelsea-t. Az 1-1-es első felvonás azt jelenti, hogy ha a londoni alakulat nem kap gólt szerdán, bejut a sorozat fináléjába.

A két csapat négy éven belül harmadszor találkozik egymással a BL-nek ebben a szakaszában, az előző két alkalommal - 2005-ben és 2007-ben - a liverpooliak örülhettek.

A mostani vendéglátók mellett szól ugyanakkor, hogy a Stamford Bridge-en kiváló a mérlegük az aktuális ellenféllel szemben: Rafa Benítez együttese a legutóbbi nyolc vendégszereplése alkalmával nem szerzett gólt a Chelsea otthonában.

A hazaiaknál vélhetően már újra számíthatnak Frank Lampardra, aki a legutóbbi bajnoki mérkőzést édesanyja halála miatt kihagyta. Ő maga a hírek szerint készen áll, a döntés Avram Grant vezetőedzőé.

A liverpooli szurkolók viszont abban bízhatnak, hogy Benítez pihent csapatot küld majd pályára, a BL-érdekeltség miatt ugyanis a Birmingham City elleni hétvégi idegenbeli PL-mérkőzést (2-2) többen kihagyták, egészen pontosan kilenc helyen történt változtatás az összeállításban a múlt keddihez képest. Kérdés: a most visszatérőknek sikerül-e megszabniuk a játék ritmusát, s valamelyikük betalál-e legalább egyszer a Chelsea kapujába? Enélkül ugyanis nem jöhet össze a liverpooli továbbjutás...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását