2024. március 29. - Auguszta

Három év alatt 300 kilométer

A következő három évben összesen 300 kilométeres útfelújítási programmal kívánja folytatni a főváros vezetése az elmúlt három évi 400 kilométeres útfelújítási programot - közölték a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének résztvevői.
2007. november 20. kedd 07:00 - Hírextra
John Emese SZDSZ-frakcióvezető és Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a városvezetés a három alternatíva közül a legtöbb út felújítását biztosító elképzelést javasolja a fővárosi Közgyűlésnek elfogadásra. Hozzátették, hogy a kormány és a főváros vezetőinek jövő hétfői találkozóján, amelyen az úgynevezett Budapest Szerződésről lesz szó, szorgalmazni fogják az útfelújítási pályázatok rendszerének változtatását. Az elmúlt időszakban 16 milliárd forint körüli összeggel kapott kevesebbet a főváros az államtól, mivel nem teljesült az egy forint fővárosi részhez egy forint állami támogatás igénye - jegyezte meg az igazgató.

John Emese közölte, hogy az útfelújításokkal kapcsolatban Demszky Gábor hangsúlyozta, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a forgalomtechnikai berendezések állapotára.

Javasolja a kabinet a közgyűlésnek a fővárosi vízművekkel kötendő ingatlancsere-szerződés elfogadását. Ezáltal a külső Váci utat kétszer kétsávosra bővíthetnék a Fóti út és a Szilas-patak között. A cél az, hogy az M0-ás híd megépítésére kibővüljön a Váci út is - jegyezte meg az igazgató.
Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a kabinet első olvasatban tárgyalta az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójának tervezetét. Mint mondta, az országos költségvetés tervezetéből látszik, hogy jövőre változatlan szinten maradnak az állami támogatások. Így például a 31 milliárd forintos állami BKV-támogatás sem növekszik - tette hozzá.

A kabinet egyetértett az úgynevezett kormányzati negyedet, a Nyugati pályaudvar térségét érintő Fővárosi Szabályozási Keretterv módosításával. A tervezetet még a közgyűlési tárgyalás előtt ismét megvitatja az önkormányzat szakbizottsága, amelyben a múlt héten nem kapott többséget a javaslat. John Emese szerint túl későn, az ülés előtti este kapták meg a bizottsági tagok a tervezetet. Ezért, illetve félreértésből fordulhatott elő, hogy a bizottsági ülésen egy SZDSZ-es a javaslat ellen szavazott, egy szocialista pedig tartózkodott. Így nem kapott többséget a javaslat - jegyezte meg.

Nyáry Krisztián elmondta azt is, hogy a kabinet közgyűlési tárgyalásra javasolja az úgynevezett luxusadó rendelet módosítását. Ezáltal például a jogi személyekre is vonatkozna a szabályozás - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását