2024. április 19. - Emma

Kilakoltatják a romákat Hatvanban

Már hat roma család kapott kilakoltatásról szóló levelet Hatvanban a Pázsit és a Tabán lakótelepeken. A családok már évek óta élnek a lakásokban, és a legutóbb tavaly lejárt bérleti szerződésük után az önkormányzat nem ajánlott újat nekik.
2007. április 27. péntek 09:30 - Hírextra
A Városüzemeltetési Kht. ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy az önkormányzatnak 232 lakása van és lesznek még a közeljövőben olyanok, akiknek lejár a bérleti szerződése. Pontos számot azonban nem mondott.

Az önkormányzat polgármesterének közleménye szerint a közgyűlés korábban egyhangúan fogadott el egy rendeletet, amely a lakások bérbeadásának feltételeit szabályozza és a lejárt lakásbérleti szerződések meghosszabbítására nem ad érvényes jogi lehetőséget.
A helyi romák úgy tudják, hogy azért nem hosszabbítja meg velük a szerződéseket az önkormányzat, mert el akarja adni a területet. Ezt az önkormányzat sajtóreferense határozottan tagadta - írja a Roma Sajtóközpont közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását