2024. április 29. - Péter

Törölték a nyilvántartásból

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a mai napon hivatalból törölte a SZIKRA TOURS Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt.
2008. július 9. szerda 17:57 - Hírextra
Az utazási vállalkozó a mai naptól további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le. A Szikra Tours Kft. utazási vállalkozó az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) kormányrendelet alapján előírt, az általa folytatott utaztatói tevékenységeknek (charter és buszos utak szervezése) megfelelő 20 millió Ft, a jogszabály szerinti legmagasabb, 20 százalékos mértékű vagyoni kaució körbe tartozó biztosítással rendelkezik a QBE Atlasz Biztosító Zrt-nél.

A kormányrendelet alapján az utazási vállalkozó törlését követően a QBE Atlasz Biztosító Zrt. gondoskodik a külföldön tartózkodó utasok hazautaztatásáról, a külföldi kényszerű tart
ózkodás költségeiről, illetve a már befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

A mai napon soron kívüli tárgyalások zajlottak a szükséges intézkedések mielőbbi megtétele érdekében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), a QBE Atlasz Biztosító Zrt., valamint a Szikra Tours Kft. képviselőinek részvételével.

A Biztosító és az MKEH megtett mindent annak érdekben, hogy a holnap induló utasokat ne érje meglepetés, utazásaik megvalósulhassanak egy másik utazási iroda közreműködésével és ezáltal az utasok hasonló értékű elhelyezéssel élvezhessék nyaralásukat. A biztosító a holnap induló utasokat erről már értesítette.

A biztosítás elődlegesen a már elutazott utasok hazaszállítására, valamint kényszerű tartózkodásának költségeire nyújt fedezetet a vagyoni kaució erejéig.

A már befizetett előlegek és részvételi díjak visszatérítéséről, s a kárenyhítés módjáról, azaz az esetlegesen az utasok számára hasonló értékű út felajánlásáról a kormányrendelet értelmében a biztosító dönt és intézkedik az elkövetkezendő napokban.

Az utasok kárigényeiket és fentiekkel kapcsolatos felvilágosításért a QBE Atlasz Biztosító Zrt-nél az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be:

Telefon: 06-1-460-14-44, 460-14-00
Fax: 06-1-460-15-18
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását