2024. április 28. - Valéria

Al Gore a Nemzetközi Emmy-díjkiosztón

Túlnyomó részt brit műsorok és alkotók vitték el a pálmát az Amerikán kívüli tévéprodukciókat honoráló Nemzetközi Emmy-díjak hétfőn New Yorkban megrendezett 35. gálaestjén.
2007. november 20. kedd 13:50 - Hírextra

A díjakat évente tíz kategóriában osztják ki, emellett a televíziózással kapcsolatos rendkívüli teljesítményeket is értékelik a versenyen kívüli különdíjakkal.

Idén Al Gore kapott tiszteletbeli elismerést egy fiataloknak szánt hír- és információs tévécsatorna, a Current TV elindításáért, valamint a globális felmelegedés elleni küzdelemben elért eredményeiért. A díjat Robert De Niro adta át a volt amerikai alelnöknek, aki köszönőbeszédében elmondta, hogy a demokratikus világ jövője azon múlik, milyen mértékben sikerül demokratizálni a televíziózást. Éppen ezért született az internetet a televízióval összekapcsoló Current TV gondolata - fejtette ki a politikus, aki ezt az alkalmat is megragadta, hogy figyelmeztessen a világot fenyegető globális felmelegedésre.
A versenykategóriák egyik legfontosabb díját a Death of President (Az elnök halála) című vitatott angol tévéfilm kapta, amely arról szól, mi lett volna, ha 2007 októberében Chicagóban meggyilkolják George W. Bush amerikai elnököt.

A New York-i Hilton szállodában még hatszor szólítottak a színpadra brit alkotókat.
A legjobb színész díját megosztva Jim Broadbent, a The Street (Az utca) brit sorozat főszereplője és Pierre Bokma, a The Chosen One (A kiválasztott) holland tévéfilmszéria vezető színésze vette át.
A legjobb színésznő a francia Muriel Robin lett, aki egy méregkeverő sorozatgyilkost alakított a Marie Besnard - The Poisoner című filmben.

A televíziós vezetői díjat Patric Le Lay, a francia TF1 csoport elnöke nyerte el, aki a csatornát a digitális televíziózás követelményeinek megfelelő multimédiás szervezetté változtatta.

Nagy meglepetésre a nemzetközi díj 35 éves történetében először lengyel győzelemis született: Andrjez Maleszka The Magic Tree című gyermekműsora utasította maga mögé a többi jelöltet.
A legjobb vígjátéksorozat a BBC műhelyében készülő Little Britain Abroad lett. A legjobb dokumentumfilmet pedig Stephen Fry forgatta. A The Secret Life of a Manic Depressive (Egy mániákus depressziós titkos élete) című dokudrámában a betegségben szenvedő rendező saját életén keresztül mutatja be, hogyan éli mindennapjait a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően.
A művészeti műsorok sorából a Simon Schama's Power of Art: Bernini című program emelkedett ki. A valóságshow-kategória díját pedig az a produkció kapta, amely A muzsika hangja szereplőválogatását mutatta be.

Az UNICEF képviselője a díjkiosztó lehetőségével élve különdíjat adott át egy thaiföldi gyermekek által írt AIDS-felvilágosító programért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását