2024. április 19. - Emma

Taneszközök kiállítása

A Jövő iskolája - Fókuszban az interaktív tábla címmel taneszköz szakkiállítást rendez a Hundidac Szövetség pénteken és szombaton, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Gólyavárban - közölte Környei László, a szervezet elnöke az MTI-vel.
2007. november 19. hétfő 09:17 - Hírextra

A rendezvényen várhatóan 35 hazai és külföldi kiállító képviselteti magát.

A taneszközök seregszemléjét Magyar Bálint, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség államtitkára nyitja meg, aki előadást is tart a megyei- és települési önkormányzatok vezetőinek a kiállítás pénteki, fenntartóknak szervezett napján. Szombaton a szakkiállítás megnyílik a nagyközönség - a pedagógusok, szülők, diákok - számára is, akiknek szervezett programokkal, látványos eszközismertetőkkel, rövid előadásokkal mutatjuk be az interaktív táblát - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv olyan prioritásokat és alapelveket fogalmaz meg, melyek nagymértékben befolyásolják a magyar oktatás elkövetkező éveit, meghatározva fejlődési irányokat. A Hundidac Szövetség célja, hogy a rendezvényen lehetőséget biztosítson a fenntartók közvetlen tájékoztatására, továbbá bemutasson új taneszközöket és fejlesztéseket.

A HUNDIDAC Szövetséget 1992-ben, 42 hazai taneszközgyártó és forgalmazó cég, illetve oktatási intézmény képviselője alapította azzal a céllal, hogy az európai gyakorlatnak megfelelően a taneszköz-kutatók, -fejlesztők, -gyártók, -forgalmazók és -felhasználók számára szakmai fórumot, érdekvédelmet, információs bázist és nemzetközi kapcsolatokat teremtsen.

A kiállítás megnyitóján adják át 2007. évi HUNDIDAC-díjakat, amelyeket a rangos szakmai zsűri választott ki a beérkezett közel 200 műből. A díjazottak minden évben a legjobb minőségű és szakmailag leginkább megfelelő taneszközök, tankönyvek forgalmazói közül kerülnek ki.
A Magyar Elektronikus Taneszköz Adatbázisban szereplő taneszközök száma közel 6 ezer, a hazai forgalmazású taneszközök becsült mennyisége mintegy 15 ezer tétel, tankönyvek nélkül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását