2024. április 28. - Valéria

Mustra nyolcadszor

Immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg pénteken és szombaton az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Mustrát, a médiahatóság által támogatott filmek seregszemléjét. A Puskin moziban az említett két napon mintegy negyven órányi alkotást mutatnak
2007. november 19. hétfő 13:30 - Hírextra
Az utóbbi években körülbelül 17 ezer órányi alkotáshoz nyújtott összesen 14 milliárd forintnyi támogatást a testület - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Kovács György, az ORTT elnöke.

"Ennek a legjavát hozzuk el a Mustrára" - tette hozzá, megemlítve, a 2004 januári első fesztivált azért rendezték meg, hogy bemutassák: léteznek és keletkeznek olyan alkotások, amelyek nem a kereskedelmi adók fő sodorvonalába tartoznak, de számukra is meglepetést okozott, mekkora az érdeklődés ezen művek iránt határon innen és túl.

A médiahatóság elnöke kérdésre elmondta, a négy és félmillió forintos költségvetéssel megrendezett fesztivál kapcsolódik az Európai Unió hátrányos helyzetűekkel foglalkozó évéhez is: az általuk vagy róluk készített filmek mellett például Braille-írásos melléklete is lesz a Pesti Est ez alkalomra megjelenő különszámának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását