2024. április 25. - Márk

Lendvai Zuschlaról lamentál

Borzasztóan kellemetlennek nevezte Lendvai Ildikó a Zuschlag-ügyben kialakult helyzetet csütörtökön a Nap-kelte című tévéműsorban. Az MSZP frakcióvezetője azt mondta: valószínűleg nem kezelték jól eddig a volt országgyűlési képviselő ügyeit.
2007. szeptember 20. csütörtök 10:09 - Hírextra
Lendvai Ildikó emlékeztetett: a Terror Házánál történt incidens után lemondatták parlamenti képviselőségéről Zuschlag Jánost, aki a Holokauszt áldozatain viccelődött. Ezután országos pártfunkciót nem kapott, Kiskunhalason választották meg helyi elnöknek. Az MSZP frakcióvezetője a műsorban úgy fogalmazott: valószínűleg hiba volt, hogy ezután megyei alelnök lett Zuschlag János.

Az MSZP ebben a helyzetben két dolog között választhatott - mondta Lendvai Ildikó. Egyrészt önvédelmi reflexből elzárkózik a gyanúba keveredett politikustól, és ha ártatlansága bebizonyosodik, akkor újra megválaszthatnák. A másik lehetőség az, hogy akkor zárják ki a pártból, ha kiderül: bűnös. Az MSZP az utóbbit tette, de ez valódi dilemma, és nem biztos, hogy jól tették - fogalmazott a frakcióvezető.

Lendvai Ildikó arról is beszélt: ki kell találni ilyen gyanús esetekre olyan megoldást, hogy meglegyen a megfelelő távolság, de "ne süsse a bűnösség bélyegét" a gyanúba keveredett személyre.

Lendvai Ildikó múlt héten fogadta Zuschlag Jánost a Képviselői Irodaházban. A megbeszélésról a frakcióvezető azt mondta a Nap-keltében: megértette, amit a gyanúba keveredett képviselő mondani akart neki. Azzal kapcsolatban ugyanakkor semmit sem árult, hogy szerinte Zuschlag János ártatlan-e vagy sem.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását