2024. május 6. - Ivett, Frida

Kozma Imre Szili segítségét kéri

A szegények felkarolásában Szili Katalinnak, az országgyűlés elnökének és rajta keresztül a "hivatalos szerveknek" a segítséget kérte Kozma Imre, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke, amikor hétfőn a Parlamentben Szent Erzsébet napja alkalmából újságírók elő
2007. november 19. hétfő 16:20 - Hírextra
Kozma Imre Szili Katalinnak átnyújtott egy felhívást, amelyben "Szent Erzsébet asszony drága örökségének gondozására" kérte a parlament elnökét, valamint "a gazdasági életben kiemelkedő, a társadalomban meghatározó jelenléttel bíró, a politikában szerepet vállaló" hölgyeket.
A most véget ért Szent Erzsébet-év arra emlékeztetett, hogy az asszonyok és anyák rátermettségük és együttérzésük okán sokszor többet tudnak tenni a társadalmi reformokért, mint a férfiak. Az Árpád-házi szent királylány élete ma a széles közvéleménynek azt jelzi, hogy felelősséget kell vállalni minden rászorulóért - mutatott rá a szeretetszolgálat elnöke.

A segítségkérés kapcsán Kozma Imre arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre nagyobb a társadalmi szakadék Magyarországon a jómódúak és a szegény sorsúak között, a lecsúszott családoknál egyre több helyen kikapcsolják a szolgáltatók a villanyt vagy a gázt, ami mutatja, hogy "nagy bajban van a nemzet". Ez az állapot különösen érzékenyen érinti a jövő generációit, akik szüleik révén eleve hátrányos helyzetből indulnak az életnek - tette hozzá.

Szili Katalin elmondta, hogy ő is figyelemmel kísérte a Szent Erzsébet-év eseményeit, és az ünnepi esztendő hivatalos zárásán is részt vett. Szólt arról, hogy Szent Erzsébet 800 éves távlatból is példát ad a magyar társadalomnak jóságból és közösségvállalásból a mai elanyagiasodott, haszonelvű világban. Arra is utalt, hogy sokan önhibájukon kívül kerültek szorult helyzetbe.
Szili Katalin, a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében, Kozma Imre társaságában érkező gyermekeket tollal és könyvvel ajándékozta meg, valamint meghívta őket a Parlamentben december 16-án rendezendő karácsonyi ünnepségre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását