2024. március 29. - Auguszta

Régi diákvezért választanak a héten

Tisztújító közgyűlést tart hétvégén a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amelyen a jelenlegi elnök - az MTI információi szerint - egyetlen jelöltként indul. Így két évig várhatóan ismét Miskolczi Norbert lesz a szervezet elnöke.
2008. május 14. szerda 09:17 - Hírextra
Miskolczi Norbert az MTI-nek elmondta, hogy a HÖOK szombaton Gödöllőn tartja tisztújító közgyűlését, ahol az elnök mellett a kilenc elnökségi tagról és három felügyelőbizottsági tagról is döntenek.

Az MTI úgy tudja, hogy eddig egyedül Miskolczi Norbert jelezte, indul az elnöki posztért. Az elnököt egyszerű többséggel választják, tehát a közgyűlésen a mandátumok 50 százalékát plusz egy szavazatot kell megszerezni.

A HÖOK jelenlegi első embere az elmúlt két év legnagyobb sikerének a népszavazáson született eredményt tartja, amellyel döntöttek az emberek a tandíj eltörléséről. Az, hogy nem kell tandíjat fizetni, várhatóan több embert vonz majd a felsőoktatásba - mondta.

Sikernek nevezte azt is, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal napirendre sem tűzte legutóbbi ülésén a rektorok tandíjról szóló javaslatát.

Miskolczi Norbert újbóli megválasztása esetén tervei között említette a kiemelt foglalkozást a hátrányos helyzetű hallgatókkal, ez külön elnökségi tag feladata lenne. Szintén külön elnökségi tag foglalkozna majd a költségtérítéses hallgatókkal, akiknek igényeire különös figyelmet kell fordítani, tekintettel arra, hogy fizetnek a tanulmányaikért.

Már az új elnökség feladata lesz a felsőoktatás 2010-15 közötti programjának megvalósítása, amelyet a tervek szerint a HÖOK őszi közgyűlése tárgyal. Ebben kiemelt helyen kezelnék a tanárképzést és ösztöndíjakkal csábítanák a tehetséges hallgatókat erre a pályára. A program foglalkozik majd a felsőoktatás finanszírozásával, s nagyobb hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatokra, különös tekintettel a bolognai folyamatra.

Az új elnök 2009. január 1-én foglalja el székét, s mandátuma 2010 végéig szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását