2024. május 12. - Pongrác

"Fantomvonatok" menetrendje az új MÁV járatkalauz

A KDNP szerint a MÁV december 14-én életbe lépő menetrendje nem átgondolt - mondta Molnár Béla, a párt országgyűlési képviselője, aki ezt a "fantomvonatok" menetrendjének nevezte keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. december 9. kedd 12:10 - Hírextra
Amennyiben a tervezett menetrend életbe lép vasárnaptól, a KDNP a parlament gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezi, hogy a grémium vizsgálja felül a menetrendet - tette hozzá a képviselő.

"Elképesztő" hatásai lehetnek annak, hogy egy kész menetrendet "felsőbb utasításra megnyirbálnak" - tette hozzá a politikus. Miért jó az, hogy kiveszik a vonatokat, nem fejlesztik az utasközlekedést - tette fel a kérdést Molnár Béla, aki hozzátette, Európában reneszánszát éli a vasút, míg Magyarországon a kormányzat a kötöttpályás közlekedést visszafejleszti, ami a politikus szerint elfogadhatatlan.

Mint mondta, évi 200 milliárd forintot "pumpálnak" a vasútba, azonban nincs az a pénz, amit a MÁV el ne tudna nyelni - fogalmazott, hozzátéve: a fejlesztések nem látszanak, hiszen nincs több vonatpár, nem jobbak a vonatok. Ugyan néhány elővárosi vonalon voltak fejlesztések - jegyezte meg Molnár Béla, de például Pécs és Szombathely között csak három gyorsvonat közlekedik, Budapest és Nagykanizsa között pedig kivették a délelőtti gyorsvonatot.

Olyan menetrendet kell összeállítani, amivel az emberek kényelmesen és jól elérik céljukat - mondta a kereszténydemokrata politikus. Tarthatatlannak nevezte például azt, hogy a nyári időszakot leszámítva Budapest és Nagykanizsa között nincs közvetlen vonat.

Molnár Béla cáfolta azokat a kormányzati megnyilatkozásokat, hogy a menetrend-egyeztetéseken a polgármesterek nem vesznek részt. Mint mondta, eddig minden konzultáción részt vettek, a minisztérium és a MÁV azonban figyelmen kívül hagyja a javaslatukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását