2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az SZDSZ igent mondhat

Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) keddi ülésén minden bizonnyal elfogadja, hogy Kóka János Kákosy Csabát, a gazdasági és közlekedési tárca jelenlegi kabinetfőnökét jelöli saját utódjául a miniszteri posztra - erősítette meg a sajtóhíreket több vezető szaba
2007. november 19. hétfő 22:39 - Hírextra

A liberális párt tisztségviselői hétfőn úgy nyilatkoztak, hogy nem is tudnak más jelöltről. Hozzátették, hogy a párt a keddi szavazáson "összezár" és kiáll Kóka János választása mellett.

Név nélkül nyilatkozó liberális képviselők azt is elmondták, hogy ha elutasítanák a jelöltet, akkor akár Kóka János pártelnöki pozíciói is veszélybe kerülnének, de egybehangzó véleményük szerint a jelenlegi helyzetben senki nem akar elnököt buktatni.

Kákosy elfogadtatását többen azért is biztosra veszik, mert úgy tartják, hogy a pártelnöknek elegendő híve van az ügyvivői testületen belül sikerre vinni saját elképzelését.

Az üt ülését követően Kóka János kedden kora este ismerteti a döntést újságírók előtt.

A koalíciós megállapodás alapján az SZDSZ jelölheti a gazdasági és közlekedési minisztert, de annak személyét Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is jóvá kell hagynia, mert ő nevezi majd ki.
Kóka János idén nyáron jelentette be, hogy az év végéig távozik a miniszteri bársonyszékből, mert csak a párt ügyeire szeretne koncentrálni. Ha elfogadják jelöltjét, akkor Kákosy Csaba akár már december közepén leteheti az esküt.

Kákosy Csaba 1969. július 4-én született. Az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. A minisztériumi megbízatása előtt a CIB Banknál és a Magyar Nemzeti Banknál, illetve a párizsi magyar OECD-képviseleten dolgozott. 2004 óta a GKM kabinetfőnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását