2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kilépett a KDNP a frakciószövetségből

Kilépett a KDNP a Fidesszel alkotott frakciószövetségből a győri önkormányzatban. Az önálló KDNP-frakció öttagú lett, mivel a Fidesz-frakcióban tevékenykedő párton kívüli képviselők egyike átlépett a KDNP-frakcióba - jelentette be Sík Sándor, a KDNP önkor
2007. november 19. hétfő 22:18 - Hírextra

A politikus közölte: frakciószövetség helyett önálló frakcióban tevékenykednek tovább, így több egyeztetésre lesz szükség a közgyűlés elé kerülő álláspontok kialakításakor és a kötelező szavazás elve nem köti meg a kezüket. Ugyanakkor hangsúlyozta: változatlanul együtt kívánnak működni a Fidesszel a pártszövetségi politikának megfelelően.

Megítélése szerint a KDNP-frakció önállóvá válása arra teremt lehetőséget, hogy meggyőző viták, érdemi egyeztetések előzzék meg az egységes vélemény kialakítását, amellyel a közgyűlés elé lépnek.

A frakcióvezető indoklásként elmondta: ha meg akar erősödni a Kereszténydemokrata Néppárt, akkor önálló frakcióként kell működnie.

Emlékeztetett: a korábbiakban a nagyobb horderejű, a várost érintő ügyekben nem egyszer a Fideszétől eltérő volt a véleményük, amelynek nem tudtak érvényt szerezni, a nagyobb létszámú Fidesz-frakció bármikor le tudta szavazni őket. A frakciószövetséggel kapcsolatos megállapodás értelmében viszont a többségi vélemény alapján egységes álláspontot kellett képviselni a közgyűlésben. Emiatt feszültségek keletkeztek a két párt frakciója között.

Ottófi Rudolf KDNP-s alpolgármester a sajtótájékoztatón közölte: a döntésről levélben tájékoztatták a polgármestert és Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz frakcióvezetőjét.

Szabó Jenő, a Fidesz-frakcióból a KDNP-frakcióba "átigazolt" önkormányzati képviselő az MTI érdeklődésére elmondta: nem volt könnyű a döntés, mégis megtette, mert úgy gondolja, hogy választókörzetének érdekeit, fejlesztési törekvéseit a KDNP-frakcióban eredményesebben tudja képviselni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását