2024. május 5. - Györgyi

Fiatalabbra cserélte

Újranősült a hét végén Jirí Paroubek, a cseh szociáldemokrata ellenzék vezére. Az 55 éves volt cseh miniszterelnök három évtizedes házasság után alig két hónapja vált el korábbi feleségétől, szíve új választottja pedig Petra Kovácová, 34 éves szlovák szár
2007. november 18. vasárnap 20:37 - Hírextra
A házasságkötésre és a lakodalomra, amely napok óta a cseh médiák érdeklődésének a középpontjában állt, a nyugat-csehországi Mariánské Lázne fürdőváros Esplanade nevű luxusszállójában került sor. Paroubek tanúja Robert Fico szlovák kormányfő volt.

Az új házaspár a nászéjszakát az elnöki apartmanban töltötte, amelynek a múltban számos világszerte ismert személyiség volt a lakója. A mintegy 70 ezer koronába, azaz mintegy 650 ezer forintba kerülő lakosztályt a szálloda tulajdonosa nászajándékként ingyen bocsátotta Paroubekék rendelkezésére. A médiákban megfogalmazott bírálatok hatására azonban a szociáldemokrata pártelnök úgy döntött, hogy az apartmant mégis inkább a saját zsebéből fizeti ki.
A cseh ellenzék vezére nem az egyetlen a vezető cseh politikusok között, aki az utóbbi időben fiatalabbra cserélte feleségét.

Az 51 éves Mirek Topolánek cseh kormányfőről és polgári demokrata pártelnökről a tavalyi parlamenti választás után derült ki, hogy viszonya van pártja egyik képviselőnőjével, a 36 éves Lucie Talmanovával. Bár felesége elutasította a válást, Topolánek tőle és három gyermekétől rövidesen elköltözött, s az idén nyáron újra apa lett: Talmanovától fia született.

Csehországban közismert, hogy néhány éve Václav Klaus államfő is félrelépett. A Blesk című bulvárlap három éve címlapon közölte, ahogy a kétgyermekes elnök egy fiatal lánnyal csókolódzik egy erdei lak előtt. Neje, Lívia asszony nem hagyta annyiban, így az elnök úr néhány éjszakát a Hradzsin helyett kedves mamája lakásában töltött. Ők azóta kibékültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását