2024. április 27. - Zita

Nyuszimentő akció Pécsen

Húsvéti nyuszi-megmentő akciót szerveztek a pécsi terráriumban. Az ajándékba kapott, de később megunt nyuszikat sokan egyszerűen kidobják, a terráriumban ezért az egész ünnep alatt annyit simogathatják a gyerekek az állatokat, amennyit csak akarják, így r
2007. április 7. szombat 08:32 - Hírextra
A négy napos húsvéti napköziben emellett azt is megtanulhatják, mit jelképeznek az ünnepkörben a bárányok, a csibék, a nyulak és a tojás.A gyerekek számára a nyuszi a Húsvét hétfő főszereplője. A meglehetősen szapora állat a termékenység jelképe, a húsvéti ünnepkörben azonban különleges szolgáltatásként néhány napon át tojást tojik és ajándékot visz.

A nyúl és tojást tojó képessége állítólag egy fordítási hiba eredményeként került be a magyar húsvéti ünnepkörbe. Német nyelvterületen ugyanis szokás volt ilyenkor gyöngytyúkot ajándékozni tojással. A gyöngytyúk neve németül hasel, a nyúlé pedig hase. Így lett a gyöngytyúkból nálunk nyúl, a tojás viszont maradt., ezért tojik nálunk a húsvéti nyuszi tojást.

A kiskacsák és csibék a természet megújulását jelképezik. A húsvéti bárányt a keresztény hit Jézussal azonosítja. A néphagyomány szerint a megszentelt piros tojás pedig megvédi a házat a villámcsapástól, és összetartja azokat, akik egy asztalnál esznek belőle.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását