2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Raikkönen maradt a világbajnok

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes testülete elutasította a Forma-1-es McLaren-Mercedes fellebbezését, így most már jogerősen is a Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen a 2007-es év világbajnoka.
2007. november 17. szombat 06:30 - Hírextra

"A felek meghallgatását, illetve a rendelkezésre álló dokumentumok, bizonyítékok átvizsgálását követően a testület úgy határozott, hogy a McLaren-Mercedes fellebbezése nem elfogadható" - áll az FIA fellebbviteli bizottságának közleményében.

Az idei vb utolsó versenyét, az interlagosi futamot Kimi Ra:ikkönen nyerte, aki ezzel a diadallal pályafutása során először világbajnok lett, egy ponttal megelőzve a brit Lewis Hamiltont (McLaren-Mercedes).

A viadal után ugyanakkor az FIA előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem a szabályoknak megfelelő hőmérsékletű, a megengedettnél hidegebb üzemanyagot töltöttek, aztán úgy döntött, nem szankcionálja a két csapatot.

A McLaren-Mercedes azonban fellebbezést nyújtott be, ugyanis a két érintett csapat eredményei akár a vb-címet is befolyásolhatták volna. A német Nico Rosberg (Williams) negyedik, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ötödik, a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes Hamilton, aki ha előrébb kerül, világbajnok lett volna.
A fellebbviteli bizottság csütörtökön, Londonban hallgatta meg a feleket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását