2024. május 3. - Tímea, Irma

Alma Mater a Zeneakadémián

Az Alma Mater hangversenysorozat következő koncertjén kortárs szerzők művei lesznek hallhatóak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Együttesének tolmácsolásában jövő kedden Budapesten, a Zeneakadémián - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.
2007. november 17. szombat 07:07 - Hírextra

Az Alma Mater koncertsorozattal az egyetem találkozási platformot kíván teremteni a magyar és külföldi zeneszerzőknek, valamint a régi és új növendékeknek egyaránt.

A mostani koncert a kortárs zene világába nyújt betekintést. A műsort Ligeti György zeneszerző és Steven Reich, magyar származású amerikai komponista művei alkotják.

Hallható lesz Ligeti György művei közül a Kammerkonzert, és a Síppal, dobbal, nádihegedűvel című dalciklus, amelyet a szerző az Amadinda Ütőegyüttes számára komponált. Steve Reich szerzeményei közül a Tehillim című darabot tűzték műsorra.

Az előadáson közreműködik Fodor Ildikó, Jónás Krisztina, Károlyi Katalin és Lukin Zsuzsanna. Vezényel Rácz Zoltán, az Amadinda Ütőegyüttes vezetője.

Ligeti György (1923-2006) zeneszerzőt a 20. századi instrumentális zene mestereként tartják számon. A II. világháborút követően a Zeneakadémián tanított. 1956 decemberében, a forradalom után egy hónappal Bécsbe menekült, haláláig Ausztriában élt.

Steve Reich, magyar származású amerikai zeneszerző, minimalista zongoraművész évtizedes kapcsolatot ápol a magyar zenei élet több meghatározó alakjával és együttesével. A művészt 2006. december 7-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tiszteletbeli professzorává fogadta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását