2024. április 26. - Ervin

Hamvas-fürt díj

Hamvas-fürt díjas lett a Gyöngyösi Hegyközség; a neves író-filozófusról elnevezett elismerést pénteken Gyöngyösön vehették át a hegyközség vezetői. A gyöngyösi "szépen kiöltözött" bor. "Minden megvan benne, ami a korrekt megjelenéshez szükséges" - írta Ha
2007. november 17. szombat 07:15 - Hírextra

Ennek a kultusznak az újjáélesztését is támogatni kívánja a Hamvas-fürt borművészeti díj kuratóriuma azzal, hogy kitünteti a rizling, a szürkebarát és a chardonnay termelőit..
A Mihály Gábor szobrászművész és Molnár Pál újságíró által alapított díjban a magyar borászat olyan reprezentánsai részesültek már, mint Bock József, (posztumusz) Gál Tibor, illetőleg a Neszmélyi Borvidék.

A Hamvas Béla arcát formázó kisplasztikát, Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását Nagy István, a hegyközség elnöke vette át a Városháza dísztermében.

Mert a gyöngyösi bor "jó vendéglátó is, kellemes társalgó, sokszor elmés. Minél öregebb, annál tüzesebb, mint a helyesen érett lélek mind" - idézték Hamvas Béla szavait az ünnepség résztvevői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását