2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Valószínűleg nem fellebbez az antidopping csoport

Valószínűleg nem fellebbez a Magyar Antidopping Csoport az úszószövetség fegyelmi bizottságának Kovács Ágnest felmentő ítélete ellen - mondta az RTL Klub Híradójában Kolláth György, a szervezet jogásza. A Magyar Úszószövetség fegyelmi biztossága még csütö
2007. november 16. péntek 10:55 - Hírextra
Nem az a fontos, hogy a bajnoknőt megbüntessék, hanem, hogy az ügyben született megállapítások helytállóak legyenek - mondta Kolláth György, a Magyar Antidopping Szövetség jogásza. Ennek értelmében a világklasszis sportoló indulhat a hétvégi magyar bajnokságon. Kolláth György szerint nemzetközi szervezetek mondják ki a végső szót a doppingügyben.

Mint ismert október 30-án reggel előre be nem jelentett dopping-ellenőrzést tartottak a Kőér utcai uszodában Budapesten. Kovács Ágnesnek azonban fontos találkozója volt: az egyik fővárosi szállodában. Roger Moore várta, aki az UNICEF-nagykövetének kérte fel. Mivel nem tudott elég mintát produkálni az úszónő, arra kérte akkor az ellenőröket: kísérjék el a találkozóra. Szerinte azonban az ellenőrök azt mondták: nyugodtan elmehet. Tiszeker Ágnes, a MACS elnöke később ezt tagadta. A belső vizsgálat szerint szabályosan jártak el a doppingellenőrök, amikor az olimpiai bajnok úszót ellenőrizték. Néhány nappal később a MACS fegyelmi eljárást kezdeményezett Kovács Ágnes ellen a MÚSZ-nál, és újabb mintavételre kötelezte a sportolót, aminek eleget is tett, eredmény később várható. A Magyar Úszószövetség Fegyelmi bizottsága csütörtökön úgy döntött, a bajnoknő nem követett el doppingvétséget.

A magyar szövetség döntését egyébként még a nemzetközi és az európai úszószövetség is felülbírálhatja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását