2024. április 28. - Valéria

Magyarország felkészül - mondta a kormányszóvivő

Nyitott ajtókat dönget a Fidesz, amikor a 2011-es EU-elnökséggel kapcsolatos munkát szorgalmazza. A kormány tisztában van azzal, hogy az óriási lehetőséget jelentő feladat egyben nagy felelősség is Magyarország számára, ezért a kormány már 2007 tavaszán h
2007. november 16. péntek 20:00 - Hírextra
Mindez az ellenzéki pártok és képviselők előtt is ismert, hiszen már régóta kialakult és működik a törvényhozás és a kormányzat együttműködési rendje, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságában pedig eddig is és ezután is minden fontos információt megkapnak a parlamenti pártok.

A kormányzat üdvözli, hogy a Fidesz a javaslataival is megerősítette az együttműködési készségét. Az EU-elnökségre való felkészülés és annak lebonyolítása ugyanakkor olyan kormányzati felelősség, amit nem lehet a pártokra ruházni. A kormány ennek a kötelezettségének természetesen az Országgyűléssel együttműködve, a demokratikus normáknak megfelelően, a frakciók bevonásával tesz eleget.

December első napjaira a Külügyminisztérium szemináriumot készít elő az Országgyűlés illetékes bizottságai, annak elnöke, valamennyi képviselője, illetve a frakció szakértői számára, ahol mód nyílik az elnökségi felkészülés eddigi lépéseinek és a kormány előtt álló feladatok áttekintésére.

A kormány kiemelt figyelmet fordít a köztisztviselői kar kiválasztására, felkészítésére és képzésük stratégiájának kialakítására, hiszen a sikeres elnökség egyik biztosítéka, hogy az elnökségi felkészülésben és a lebonyolításban felkészült köztisztviselői kar vegyen részt. A kiválasztás és a képzés rendjének kidolgozása végső stádiumában van, amit a szakmai előkészítés után a pártok is megismerhetnek.
Daróczi Dávid kormányszóvivő

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását