2024. június 10. - Margit, Gréta

Az LMP nem kér belőle

Az LMP szerint a magyar demokrácia sürgős megújításra szorul, de nincs szükség új alkotmányra, nincs alkotmányozási kényszer.
2011. február 3. csütörtök 14:48 - HírExtra
Ezt Schiffer András és Jávor Benedek mondta azon a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az LMP saját alkotmánykoncepcióját. Schiffer az "Alkotmány a jövőnek” című irat ismertetésekor hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni az 1989-es alaptörvény alapjait, de számot kell vetni az elmúlt húsz év tehertételeivel; ezért ők olyan módosításokat szeretnének, amelyek az ebben a két évtizedben keletkezett bizalomvesztésre adnak válaszokat.

Meglátása szerint a Fidesz a tavaly megszerzett hatalmi pozícióját kívánja "alkotmányba önteni", mert egy centralizált demokráciát szeretne.

Leszögezte, hogy az LMP javaslatai ezzel szemben értékelik az elmúlt húsz évet és ebből kiindulva fogalmazták meg, hogy Magyarországnak milyen kihívásokkal kell szembenéznie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását