2024. március 29. - Auguszta

MAGOSZ-közlemény az EU-döntésről

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége üdvözli az Európai Bíróság mai döntését, amelyben megvédte a magyar kukoricatermelők érdekeit az Európai Bizottsággal szemben. MAGOSZ-közlemény a döntésről.
2007. november 16. péntek 07:54 - Hírextra
Az Európai Bíróság két okból is jogsértőnek tartja a kukoricaintervenció feltételeinek tavaly októberi szigorítását. Egyrészt, az visszamenőleges hatállyal történt, mivel a döntés időpontjában a kukoricát a gazdák már le is aratták. Másrészt, a kötelező hektolitersúly előírásával egy olyan új minőségi követelményt vezettek be, amelynek nincs köze az eltarthatósághoz, tehát szükségtelenül és aránytalanul korlátozza az intervencióra felajánlás lehetőségét.

A MAGOSZ köszönetét fejezi ki Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselőnek, aki elsőként szólította fel a kormányt, hogy forduljon bírósághoz az Európai Bizottság döntése ellen. A MAGOSZ emlékeztet arra is, hogy Glattfelder Béla az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának ülésein később többször is kiállt a magyar kukoricatermelők igazáért. A kukoricaintervenció végleges megszüntetéséről készített parlamenti jelentésében pedig a visszamenőleges hatály tilalmára hivatkozva utasította el a bizottság újabb gazdaellenes terveit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását