2024. április 27. - Zita

Megmenekül a Lengyel Gyula?

Újabb akciót szerveznek a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola megmentéséért: csütörtök reggel a tantestület és a szülők nyomására a fővárosi önkormányzat több képviselője ellátogat az intézménybe, hogy felmérjék, mekkora kihasználtsággal működik az
2007. november 15. csütörtök 07:24 - Hírextra
A főváros korábban létszámhiányra hivatkozva szüntette meg az intézményt - jövő ősszel zárnának be végleg -, mondván, hogy a 20 teremre 700 diák juthatna, de csak 412-en iratkoztak be. Az iskola vezetősége szerint viszont rosszul mérték fel a termeket, így csak 400 diák fér az épületbe. Ehhez képest a 412 nappali tagozatos diák több, mint 100 százalékos kihasználtságot jelent - mondta Győrfi Erzsébet, az egyik szülő a Független Hírügynökségnek.

A szülők csütörtökön petíciót adnak át Germánné Vastag Györgyinek, a főváros oktatási bizottsága elnökének. Ebben azt kérik, hogy állítsák vissza a 150 éves iskola önállóságát, és adják meg a lehetőséget az önkéntes integrációra vagy fenntartó-váltásra. Ha a kezdeményezés nem jár sikerrel, a diákok és a szülők újabb megmozdulást terveznek a Városháza előtt, amikor a Fővárosi Közgyűlés a szakképzés átalakításának újabb lépéseiről dönt.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását