2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újabb illegális szeméthegy

Több mint 50 tonna gumiabroncsot és más illegálisan tárolt hulladékot talált a Vám- és Pénzügyőrség egyik mobil ellenőrző csoportja a Vas megyei Sorkifaludon. A telepnek sem a hulladék tárolására, sem pedig annak feldolgozására nem volt engedélye - mondta
2007. március 16. péntek 18:16 - Hírextra
A Szombathelyhez közeli telepen 50 tonna gumiabroncsot, 8 tonna összeolvasztott elektronikai eszközt, 9 tonna darált műanyagot és egyéb hulladékot találtak a vámosok szerdán és csütörtökön.

Sipos Jenő az ellenőrzésről csak annyit mondott, hogy a nyomozók "bűnügyi információk" alapján jutottak el az ellenőrzött telepre. A VPOP munkatársai már értesítették a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséget. A szóvivő hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy a hulladéknak lehet-e köze a nemrég Németországból érkezett bálázott szeméthez, de a hatóságok nyilván ezt is meg fogják vizsgálni.

A telepnek sem tárolásra, sem pedig a hulladék feldolgozásra nem volt engedélye - mondta Sipos Jenő. Két ember ellen indult eljárás a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását