2024. április 20. - Tivadar

Hazudott-e Orbán?

Orbán Viktor MTI-nek adott nyilatkozatában azt sugallja, mintha a Fidesz - külpolitikailag elszigetelt - elnöke már eddig is az amerikai külpolitikát meghatározó szereplőkkel tárgyalt volna, akiknek ráadásul a Magyarországról alkotott állítólagos vélemény
2007. november 15. csütörtök 18:53 - Hírextra

Orbán Viktor állítása szerint: Washingtonban látják, hogy Magyarország leszakadófélben levő ország”, illetve A Fidesz-elnök szerint Washingtonból szemlélve érthetetlen a magyar kormány Oroszország-politikája, és az, hogy Budapest továbbra is Nyugat és Kelet között hídszerepet szánja Magyarországnak, miközben az ország NATO- és EU-tag. " Ez itt teljesen érthetetlen" - mondta, megjegyezve, hogy ez Washingtonban bizonytalanságot és értetlenséget vált ki.”

A fent említett idézetek érthetetlenek. Magyarország teljesítményét, külpolitikai szerepét becsmérlő, lenéző mondatok ezek.

A koalíciós pártok, illetve a kormány vezetői és szakemberei – akik intenzív és széleskörű kapcsolatot tartanak fenn az amerikai politika meghatározó szereplőivel -, ilyen véleménnyel, ehhez hasonló megfogalmazással nem találkoztak.

Ha Orbán elnök úr nem nevezi meg másnak tulajdonított mondatai forrását, Magyarország okkal vonja le azt a következtetést, hogy Orbán Viktor ismét nem mond igazat, sőt mi több, lejáratja hazáját és súlyos külpolitikai kárt okoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását