2024. április 26. - Ervin

Mesés Budapest Rigában

Mesés Budapest címmel Takács Ildikó Beáta könyvtervező iparművész akvarelljeiből nyílt kiállítás Rigában a Lett Építészeti Múzeumban. A művésznő vízfestményein olyan közismert budapesti épületek, mint a Budai Vár és a Parlament mesébe illő ábrázolását lát
2007. november 15. csütörtök 18:56 - Hírextra

Takács Ildikó Beáta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett könyvtervező szakon. Tavaly Kozma Lajos iparművészeti ösztöndíjas volt. 2000-ben Szép könyv díjat kapott Fazekas Mihály Lúdas Matyi című elbeszélő költeményének illusztrálásáért.

Dávid Gyula, a Tallinni Magyar Kulturális Intézet igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy Takács Ildikó Beátának október elején a magyar intézetben volt már egy nagysikerű tárlata, sőt még rajzórákat is tartott az ottani gyerekeknek. Most a szomszédos balti állam, Lettország fővárosában láthatják színes, érdekes munkáit a tallinni magyar intézet szervezésében.

Rigában Mohácsi István magyar nagykövet nyitotta meg a kiállítást a művésznő jelenlétében. A lett fővárosban a napokban nyílt meg a magyar külképviselet, s a nagykövet szeretné, ha ezzel erősödne a magyar kulturális jelenlét Lettországban.

Az Építészeti Múzeum a lett főváros, Riga történelmi belvárosában található, s az intézménnyel jó együttműködést alakított ki az észt fővárosban működő magyar kulturális intézet. Dávid Gyula reméli, hogy ez az együttműködés jövőre is folytatódik, s újabb magyar képzőművészeti kiállításoknak ad helyet a rigai múzeum.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását