2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fizetése miatt nem nyílvánítják Tollert cselekvőképtelenné?

A tavaly júniusban autóbalesetet szenvedett, s azóta kómában lévő Toller László akkor veszítené el parlamenti fizetését, ha cselekvőképtelenné nyilvánítanák, s azzal elveszítené a mandátumát is - írta a csütörtöki Népszabadság.
2007. november 15. csütörtök 09:15 - Hírextra
Ezt az ügyészségen kezdeményezhetnék a szocialista politikus családtagjai, párttársai, de az eljárást elindíthatja akár egy ellenzéki politikus vagy akár egy "civil" magánszemély is. Ha a cselekvőképtelenné nyilvánítás megtörténik, akkor Toller megüresedett helyéért időközi választást írnak ki - olvasható a cikkben.

Az 57 éves Toller a fejsérülése miatt nem nyerte vissza eszméletét, s bár a szeme gyakran nyitva van, kommunikálni ilyenkor sem tud. A lapnak nyilatkozva mindezt a politikus felesége mondta el, aki kórházi kezelés után hónapok óta otthon ápolja férjét.

A Népszabadság annak kapcsán kereste meg Toller Tündét, hogy férjét és őt magát is támadás érte, mivel a másfél éve ágyhoz kötött politikus képviselői munkát nem végez, így képviselői költségei sem lehetnek, ennek ellenére még mindig képviselői költségtérítést vesz fel.

A szerdai Magyar Nemzet szerint ez utóbbi összeg Toller esetében szeptemberben 287.040 forint volt - jegyzi meg a Népszabadság, hozzátéve: Toller állapota miatt nem tud lemondani a költségtérítésről, felesége pedig ezt nem teheti meg, mivel ehhez nincs joga.

Toller Tünde azt mondta: a család bízik Toller felépülésében, ezért nem kívánják a politikus cselekvőképtelenségét megállapíttatni.

Az MSZP nem érdekelt abban, hogy Toller elveszítse a mandátumát, miután egy időközi voksolás nem biztos, hogy most is a szocialisták sikerével zárulna. Az ellenzék pedig tart attól, hogy ha kezdeményezi a cselekvőképtelenné nyilvánítást, akkor ezt a választók embertelennek ítélik, s ez akár voksokban is megmutatkozhat. Így egyelőre Toller képviselő marad - állapítja meg a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását