2024. április 26. - Ervin

Toszkán szőlő New Yorkban?

A The New York Times jelentése szerint amerikai ingatlanbefektetők egy csoportja azt tervezi, hogy "toszkán szőlőhegyet" telepít New York Staten Island néven ismert, Manhattantől délre elterülő egyik kerületébe.
2007. november 15. csütörtök 09:11 - Hírextra
A dimbes-dombos, ciprusairól és szőlőiről, ott szüretelt vörösboráról és reneszánsz villáiról ismert észak-olaszországi Toszkána (Toscana) tartomány ihleti majd a szigeten működő botanikus kertben létesítendő "szőlőhegyet".

Nem egészen egy hektárnyi területre tavasszal mintegy 2000 tőkét telepítenek majd - igaz, ezeket vagy New York környékéről, vagy Kaliforniából hozzák, mert az Egyesült Államokba külföldről nem importálható szőlőtőke. A telepítéshez viszont egy igazi olasz szakértő adja majd a tanácsokat és ő biztosítja majd a megfelelő szőlőművelési technikát is.

A szokatlan projekt célja a szőlőtermesztés fázisainak bemutatása a nagy amerikai metropolisz lakói számára. A telepítés után négy évvel a tőkék termőre fordulnak, és a látogatók követhetik majd a teljes folyamatot: a fürtök érését, szüretelését, a must érlelését és a bor palackozását, toszkán módra.

És ehhez már át sem kell majd kelniük az óceánon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását