2024. május 5. - Györgyi

Kiállítás az Ágens Fotógalériában

Fejér Zoltán fotóművész fekete-fehér, brómezüst-zselatinos papírra készített egyedi fotogramjaiból nyílik kiállítás a hét végén a budapesti Ágens Fotógalériában - tájékoztatta Patrus Sándor, a galéria ügyvezetője az MTI-t.
2008. április 2. szerda 08:39 - Hírextra
Az április 5-től, szombattól látogatható tárlat címe, a "Cliché verre" egy francia szóösszetétel, idegen nyelvű szakkifejezés, amit üveg-klisének lehetne fordítani. A címadással a szerző egy fotogram-készítési eljárásra utal - közölte az ügyvezető.

A fotogram olyan, többnyire tárgyak árnyékát rögzítő kép, amelyet fényképezőgép és negatív közbeiktatása nélkül, pusztán a fény, a fényérzékeny anyagok és a bennük végbemenő változásokat előhívó vegyszerek hatásával hoznak létre.

A kiállításon Fejér Zoltán több mint harminc képe látható, ezek különböző módszerekkel készültek. A műfaj sajátosságaiból adódóan minden alkotás egyedi, azaz egy példányban létező.

Az április 20-ig látogatható tárlat Fejér Zoltán három kiállításból álló sorozatának második rendezvénye. A művész a fényérzékeny anyagra történő tárgymásolásban, a fotogram-készítés különböző módozataiban teszi próbára kreativitását. Az első bemutatót a Fotóhónap 2006 keretében láthatta a nagyközönség Vácott, a városi könyvtárban. A harmadik, összegző tárlatot a 2008-as Fotóhónaphoz kapcsolódva rendezik meg a váci Arcus Galériában.

Fejér Zoltán 1951-ben született Budapesten. Munkái 1968 óta szerepelnek tárlatokon és jelennek meg lapokban, könyvekben. Első önálló kiállítását 1972-ben rendezte meg a Váci Múzeum, képeit még ugyanabban az évben megtekinthették az érdeklődők Budapesten, a Ferencvárosi Pincetárlaton is. A Fiatal Művészek Klubjában 1974-ben volt kiállítása, a Duna Galériában 1990-ben mutatkozott be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását