2024. április 25. - Márk

Mászni hívták Pókembert

Visszahívták Kínába a májusban kiutasított francia Pókembert, hogy segítségével fellendítsék a festői Tianmen-hegy idegenforgalmát. Alain Robert azzal vívott ki magának hírnevet, hogy a világ legmagasabb épületeit mássza meg mindenféle biztosítás és segéd
2007. november 14. szerda 14:15 - Hírextra
Idén májusban szokásos Pókember-jelmezébe öltözve a 88 emeletes sanghaji Csin Mao-torony (Jin Mao) tetejére jutott fel. A helyszínről egyenest a dutyiba vitték, s bár hamarosan szabadlábra került, öt évre kiutasították az országból a kínai hatóságok.

A Shanghai Daily jelentése szerint azonban a Hunan tartományban fekvő Tianmen-hegy helyi hatósága mit sem sejtve a kiutasításról, meghívta a 45 éves francia extrémsportolót, hogy ezúttal "megrendelésre", de persze a tőle megszokott vakmerő stílusban, kapaszkodjon fel a hegy 1518 méter magas csúcsára. A szokatlan kezdeményezéssel az volt az illetékesek célja, hogy a Kína-szerte tévéközvetítéssel sugárzott mászással felhívják a turisták figyelmét a vidék természeti szépségeire.

A visszatérési engedély megszerzése persze nem ment simán: a szervezőknek hét különböző kínai kormányhivatalt kellett meggyőznie a tiltó rendelkezés visszavonásának idegenforgalmi hasznáról.
Robert elmondta, hogy ha sikerül hivatalos küldetése, az egyike lesz azon kevés szereplésének, amely nem egy rendőrőrsön végződik. Eddig már több mint száz esetben tartóztatták le és bírságolták meg illegális épületmászásért a világ minden táján.

Legutóbb Moszkvában hergelte fel a rend őreit, amikor egy 242 méteres felhőkarcolóra kapaszkodott fel a közeli építkezésen dolgozó munkások elismerő biztatása közepette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását