2024. március 29. - Auguszta

Könnyű ételek, nehéz szakácskönyv

A sztárszakács Alain Ducasse fogásai könnyűek és finomak, a héten megjelenő szakácskönyve viszont hat kilót nyom. Ducasse 1136 oldalon adja közre az étterembirodalmában alkotó 60 séf receptjeit.
2007. november 14. szerda 08:52 - Hírextra

A sztárszakács párizsi, tokiói, londoni, vagy éppen Las Vegas-i éttermében dolgozó konyhai mágusok titkaiból összeállított könyv nem csak súlyát tekintve komoly példány, az ára sem mindennapi. Az ínyenceknek 215 eurót (55 ezer forintot) kell áldozniuk, ha meg akarják ismerni e szakácsok tudományát.

A francia mesterek egynémely receptje rendkívül bonyolult, némelynek soha véget nem érő a hozzávalók listája. Egy ausztrál halétel "zöldséggeometriával és pikáns kakaószósszal" például 35 összetevőből készül.

Alain Ducasse fenoménnak számít a gasztronómia világában, mivel az egész világot átfogó birodalmában két olyan étterem is van, amely három Michelin-csillagos besorolást kapott. A mesterszakács legújabb étterme novemberben nyílik meg a patinás londoni Dorchester hotelben. Ducasse hamarosan az Eiffel-toronyban lévő legendás Jules Verne étterem irányítását is átveszi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását