2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Az SZDSZ örömmel várja a román munkaerőt

Az SZDSZ üdvözli, hogy a 2007. november 14-én Nagyszebenben megtartott harmadik együttes magyar-román kormányülés napirendjén olyan konkrét javaslatok szerepeltek, amelyek mindkét ország állampolgárai számára kézzelfoghatóvá teszik a magas szintű együttmű
2007. november 14. szerda 16:00 - Hírextra
Az SZDSZ üdvözli a miniszterelnök bejelentését, miszerint Magyarország 2008. január 1-jén megnyitja munkaerő-piacát a szakképzett román munkavállalók előtt. A liberális párt ugyanakkor fenntartja a teljes nyitással kapcsolatos, eddig következetesen képviselt álláspontját és a fennmaradó korlátozásokat is indokolatlannak érzi.

A Szabad Demokraták Szövetsége szerint az eddigi együttes kormányülések tapasztalatai azt mutatják, hogy az RMDSZ-szel koalícióban kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) bizonyult mindeddig a regionális együttműködés, a jószomszédi kapcsolatok, Magyarország, illetve a romániai magyar kisebbség szempontjai iránt legnagyobb fogékonyságot mutató, felelős, európai politikai erőnek.

Ugyanakkor oktatási, kulturális és kisebbségi kérdésekben a második együttes kormányülés óta eltelt időszakban nem sikerült a korábban elfogadott határozatoknak megfelelő mértékű előrelépést elérni. Sajnos a harmadik kormányülés tematikája sem mutat érdemi változást e tekintetben - írta közleményében az európai parlamenti képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását