2024. május 5. - Györgyi

Polgármesterek a vasútért

Az esztergomi térség nyolc polgármestere levélben emelt szót a gazdasági tárcánál a személyszállítás megszüntetése ellen az Esztergom-Almásfüzitő vonalon - tájékoztatta az MTI-t kedden az akciót kezdeményező Neszmély polgármestere.
2007. november 13. kedd 17:03 - Hírextra

"A tervezett intézkedés jelentős mértékben sérti a térségben élők érdekét, tovább növekszik a 10-es főút forgalma és csökken a környék turisztikai vonzereje" - mondta Benkő Ferenc.

A polgármesterek rámutattak, az elmúlt években olyan "utasriasztó" menetrend szerint jártak a vonalon a szerelvények, amellyel az autóbuszos, még inkább az autós közlekedésre a szoktatták át a munkába járókat és a Dunakanyar turistáit.

Benkő Ferenc elmondta, a GKM eddig csak arról kérdezte a településeket, hogyan szeretnék átalakítani a menetrendet, hivatalosan a személyszállítás megszüntetéséről az érintett polgármesterekkel senki nem tárgyalt.

Annak a véleményüknek is hangot adnak a települések vezetői, hogy a helyhatóságoknak a vasútvonal-üzemeltetés átvételéről szóló igényük bejelentésére szabott november 7-i határidőre nem dolgozta ki a kormányzat az átvételnek sem a jogszabályi, eljárási, engedélyezési feltételeit, sem az üzemeltetési, finanszírozási hátterét.

Mindezek ellenére a nyolc aláíró önkormányzat hajlandó megfontolni a gazdasági tárca ajánlatát - fogalmaznak a polgármesterek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását