2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem vonulhat Iszlámábádba

Nem vonulhat kedden Lahore-ból Iszlámábádba Benazir Bhutto volt pakisztáni kormányfő - jelentette be hétfőn a tájékoztatási miniszter-helyettes. Tarik Azim azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy nem engedik meg a politikusnak, hogy megszegje az előírások
2007. november 13. kedd 07:33 - Hírextra

 Ennek értelmében tilos bármilyen politikai gyűlést tartani. Azim kijelentette: Pandzsáb tartományban nem engedélyezett a menetek, tüntetések és politikai találkozók megrendezése.

Ez egyébként a politikus-asszony biztonságát is szolgálja. "Elképzelhető az is, hogy korlátozni fogják Bhutto mozgását" - mondta a miniszter-helyettes.

A volt miniszterelnök korábban azt mondta: ha meg is tiltják a fölvonulást, ő és hívei akkor is el fognak indulni.

A pakisztáni rendőrség hétfőn arra figyelmeztetett, hogy öngyilkos merénylet várható Benazir Bhutto keddre tervezett fölvonulásán. Emiatt pedig a demonstráció betiltását tervezte a hatóság.

A múlt héten Ravalpindiből vezetett volna egy menetet Bhutto, szintén Iszlámábádba. A megmozdulás tervezett idejére azonban házi őrizetbe vették a politikust.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását