2024. március 1. - Albin

Francia közalkalmazottak sztrájkja

"Pokoli napok kezdődnek szerdán" Franciaországban a vasutasok, metrósok és más közalkalmazottak sztrájkjai miatt - jelentette ki kedden Xavier Bertrand francia munkaügyi miniszter. A sztrájkhullám kedden este 8-kor kezdődik.
2007. november 13. kedd 22:31 - Hírextra
A sztrájkolók a különleges közalkalmazotti nyugdíjkedvezmények megszüntetésének terve ellen tiltakoznak.

Kedden már összetűzés is volt az egyik Párizs közeli egyetemen a rendőrök és az egyetemisták között. A rendőrség gumibotot és könnygázt vetett be a Párizstól nyugatra fekvő Nanterre-ben a hallgatók szétoszlatására. Franciaország 85 egyeteméből 13-at szálltak meg a diákok.

Elemzők szerint a következő napok sztrájkmozgalma lesz a törésteszt Nicolas Sarkozy francia elnök számára. A különleges közalkalmazotti nyugdíjkedvezményeket már 1995-ben megpróbálta felszámolni Jacques Chirac akkori elnök, de beletört a bicskája: a sztrájkok miatt kénytelen volt meghátrálni.

Nicolas Sarkozy kedden - az Európai Parlament strasbourgi ülésén - keményen kijelentette, hogy semmi sem tántoríthatja el a céljától, és a reformot végigviszi.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását