2024. május 12. - Pongrác

Figyelem! Csak nálunk mondta el az igazat Kovács Ági edzője

A Pont FM Rádió KeljFelJancsi műsorában Fiala János beszélgető partnere Turi György, Kovács Ágnes edzője volt. A napokban kipattant doppingvétségről, elmulasztásról, kevés mintaadás hercehurcárjáról csak a Pont FM Rádiónak nyilatkozott az olimpiai bajnok
2007. november 13. kedd 17:34 - Hírextra

Pont FM: Hányan vannak?

Ketten.

Pont FM: A helyzet baráti, feszült vagy közömbös?

Abszolút kultúrált és udvarias.

Pont FM: Az ön pulzusa egyel sem vert többet, mint korábban?

Mitől vert volna?

Pont FM: Én nem ezt kérdeztem. Azt kérdeztem, hogy nem vert többet?

Nem volt rajtam vérnyomásmérő.

Pont FM: Rendben van, megyünk tovább. Ön innen hova megy?

Én tartom az edzésemet, nekem ez a dolgom.

Pont FM: Valaki szólt Kovács Ágnesnek: ki volt az?

Egy hölgy kollegámnak szóltam, mivel férfi nem szokott felmenni a női öltözőbe.

Pont FM: Innentől kezdve közvetettek az ön információi? Hiszen, ha jól értem, az uszodatérben tartózkodott.

Bizonyos tekintettben igen, de személyes is, hiszen az előbb említettem, hogy az irodámnak közvetlen bejárata van az uszodatérbe és miután nyitott ajtónál történtek a dolgok, hol itt, hol ott tartózkodtam.

Pont FM: Hogyan folytatódik tovább a történet?

Mivel az én irodámban nincs mellékhelyiség, az egyik hölggyel elmegy Kovács Ágnes, a női toalettre, ami szintén az uszodán keresztül vezet, és elmegy pisilni. Visszaérkezik, és akkor már látom, hogy feszültebb és idegesebb Ági. Az elmondás alapján hallom, hogy nem tudott eleget pisilni.

Pont FM: Mi történik a feszült arckifejezés után?

Elkezdődik az adminisztráció, és itt jön az első lényeges momentum, és ezt el kell mondanom őszintén, mert én nem vagyok bent a szobában, ez a része csak közvetett információ lehet, mert a kolleganőm tartotta bent a frontot.

Pont FM: Ki ez a hölgy?

Papp Anita, aki szintén edző.

Pont FM: Folytassa!

Kitöltöttek egy papírt, aminek a címe: "Jelentés sikertelen dopping mintavételi eljárásról". Fontos, hogy nem dopping mintavétel megtagadás, hanem sikertelen dopping mintavételi eljárás, ahol a hölgyek, saját kézírásukkal leírják, hogy helységben megjelent a sportoló, a minta mennyisége nem érte el a vizsgálati mennyiség minimumát és a sportolónak hivatalos ügyben, az edzés vége előtt távoznia kellett, amit edzője is igazolt. Van egy rubrika a papíron: „Mi az oka a sikertelen mintavételnek?” ez kihúzva, „Ki a felelős érte”, kihúzva. Megjegyzés: „A minta megsemmisítve.” Ezt a papírt aláíratták velem, de Kovács Ágival nem. Innentől kezdve jött a szóbeli egyezkedés. Ági közölte velük, hogy neki el kell menni. Nem vagyok bent a helységben, aláíratnak Ágival egy nyilatkozatot amely arról szól…

Pont FM: Ön hasonló eljárásnak aktív vagy passzív tagja volt-e már?

Hogyne lettem volna, számtalanszor.

Pont FM: Azt, hogy ez pontosan hogyan ment, elvileg tudta. Ezek a vizsgálatok ugyanúgy zajlanak? Függetlenül attól, hogy sikerül-e elegendő mintát produkálni.

Természetesen. Ilyenkor folytatni kell a mintaadást, mindaddig, amíg nem sikerül.

Pont FM: Turi úr, azt árulja el, hogy amikor aláírta a papírt, abban a tudatban ment vissza az uszodába, hogy már nem történik semmi?

Így van. De amit előbb elkezdtem, hogy még egy papírt alá kellett írnom, amely a dopping mintavétel megtagadásról szóló nyilatkozat volt, amely alatt ott van, hogy a nyilatkozat a MACS-nak készül. Ebben, vastagon és a legnagyobb betűkkel kiszedve ez áll: „ A fent nevezett sportoló ezúttal írásban kijelentem, hogy doppingellenőrzés céljára a mintaadást megtagadom, ezzel megszegem a Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat pontját. A mintaadási kötelezettség megtagadása vagy a minta szolgáltatás elmaradása megfelelő indoklás hiányában doppingvétségnek minősül. Tudomásul veszem, hogy a minta megtagadása fegyelmi eljárást von maga után. A mintaadást az alábbi okok miatt tagadom meg…” Na, ide nem írt semmit Kovács Ági.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását