2024. április 19. - Emma

Ellopták Lennon szemüvegét

Ellopták John Lennon kerek szemüvegét, amely a zenészről elnevezett liverpooli repülőtéren díszítette a Beatles gitáros-énekesének szobrát. A legendás keret a kétméteres bronzszobor legfőbb dísze volt.
2007. november 13. kedd 16:24 - Hírextra
Az alkotást 2002-ben leplezte le Lennon özvegye, Yoko Ono, miután a reptér megkapta férje nevét, aki a város híres szülötte.

A szobrot már másodszor támadták meg tolvajok. Mivel a szemüveg speciálisan volt a szoborhoz illesztve, így a bronz Lennon is megsérült.

A szobor azonnal kapott egy ideiglenes keretet, amíg az új szemüveg elkészül.

A Lennon-szobor kedvelt találkozóhely az indulási csarnokban, és gyakran díszítik sálak és sapkák, ha a Liverpool vagy az Everton focicsapata külföldön játszik.

A liverpooli repülőtér épületének logója egyébként Lennon önarcképe és Imagine (Képzeld el) című dalának egy sora: "above us only sky" - felettünk nincs más csak az ég.

Az 1940-ben született John Lennon énekes-zeneszerző a Beatlesszel lett világhírű, majd szólókarrierbe kezdett. Lennon nemcsak zenész, hanem ismert békeaktivista is volt. 1980. december 8-án New York-i lakása előtt egy zavart elméjű férfi agyonlőtte.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását