2024. április 27. - Zita

Véget ért a Verzió

A IV. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál közönségdíját idén Barak Heymann és Tomer Heymann: Híd a Wadi fölött című alkotása nyerte el. A fesztivál történetében először különdíjat is osztottak, melyet Groó Diána vehetett át Előttem az é
2007. november 12. hétfő 14:16 - Hírextra
A Verzió nem versenyfesztivál, a közönség dönti el, hogy ki kapja az ezerdolláros Verzió Díjat. A mostani összeállításból a nézők egy izraeli alkotást ítéltek a legjobbnak. A Híd a Wadi fölött című film egy vegyes és kétnyelvű általános iskolai osztály sorsát követi végig az iskolaalapítástól a tanévzáróig.

Annyira szoros volt az elsőségért folyó verseny, hogy a Verzió Film Alapítvány idén először egy háromszáz eurós különdíjat is kiosztott. Groó Diána Előttem az élet című filmje a Pető Intézet egykori és jelenlegi neveltjeinek mindennapjait dolgozza fel.

A keddtől vasárnapig tartó IV. Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentum Filmfesztiválon összesen 42 filmet mutattak be. Az alkotásokat a budapesti Toldi moziban, a Cirkó-Gejzír Filmszínházban, az OSA Arcívumban és a Goethe Intézetben láthatták a nézők.

Idén 4 ezer 320 nézője volt a Verzió Filmfesztiválnak. A hatnapos filmfesztiválon a legtöbben Thomas Wartmann: A harmadik nem: a hidzsrák Indiában című filmjét látták. A magyar filmek közül Kriza Bori: Dübörög a nemzeti rock című filmjére voltak a legtöbben kíváncsiak.

Jövőre november november 4-és 9-e között rendezi meg az OSA Archívum és a Verzió Alapítvány a dokumentumfilm fesztivált.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását