2024. április 29. - Péter

Nem elég biztonságos a székház

A New York-i ENSZ-székházat januártól nem látogathatják iskolás csoportok, mivel az épületegyüttes nem felel meg az alapvető biztonsági előírásoknak - közölte Michael Bloomberg polgármester.
2007. november 12. hétfő 18:49 - Hírextra

A város tűzvédelmi hatóságai - a hétfői The Washington Times szerint - idén első ízben vizsgálták meg az East River partján levő közép-manhattani székházat 55 éves története során. Kiderült, hogy több szinten nincsenek füst- és tűzjelzők, hiányoznak az önműködő locsolók, összesen 866 hiányosságot kellene pótolni.

A New York-i Tűzoltóság januárig adott haladékot arra, hogy a legfőbb hiányosságokat megszüntessék, és márciusig arra, hogy teljesen biztonságossá tegyék az épületeket.

Mivel a New York szívében fekvő ENSZ-központ nemzetközi terület, nem tartozik az amerikai törvények hatálya alá, a munkahelyi biztonságra vonatkozó szövetségi és állami előírások végrehajtását sem lehet kikényszeríteni. New York városa még a dohányzási korlátozásokat sem tartathatja be a világszervezetben.

Michael Bloomberg polgármester így csak jelképesen "szólíthatta fel" a világszervezetet a biztonsági előírások figyelembe vételére. Azzal "fenyegetett", hogy ha nem pótolják a hiányosságokat, akkor januártól nem léphetnek iskolás csoportok az ENSZ területére. Kilátásba helyezte, hogy később a közvéleményt is figyelmeztetni fogják az épületek veszélyes biztonsági állapotára.
A Times értesülése szerint az ENSZ-székház kétmilliárd dolláros átfogó felújítás előtt áll; az épületegyüttes a tervek szerint 2013-ra újulhat meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását