2024. május 8. - Mihály

Mentsük meg a Rádió C-t

Mentsük meg a Rádió C-t címmel Roma Kulturális Estet szervez a Wesley János Lelkészképző Főiskola és az Oltalom Karitatív Egyesület csütörtökön, a főiskolán. Az anyagi ellehetetlenülés szélére került Rádió C megsegítéséért roma és nem roma művészek fogtak
2007. november 12. hétfő 21:28 - Hírextra
Így az esten a többi között föllép a 100 Tagú Cigányzenekar kamaraegyüttese, Choli Daróczi József költő, a Pa-Dö-Dö, a Szilvási Gipsy Folk Band, Terry Black és Ötvös Klári - tájékoztatta az MTI-t Iványi Margit, a lelkészképző főiskola kommunikációs irodájának vezetője.

Iványi Gábor, a főiskola rektora elmondta, hogy az intézmény elvállalta a rádió helyiségeinek kifestését. Ezen felül levélben kérte a parlamenti képviselőket, hogy egy havi illetményük 10 százalékával támogassák a kezdeményezést.

A belépők árából, tombolából, ruhatári jegyekből, árverezésből befolyó összeget teljes egészében a Rádió C támogatására fordítják. Az Oltalom egyesület elkülönített bankszámlára várja az adományokat, és a befizetésről adóigazolást állít ki, mint kiemelten közhasznú szervezet.
Részletek a www.wesley.hu honlapon olvashatók.

A Rádió C 2001 óta működik, a közép-európai térség első és mindmáig egyetlen cigányrádiója. Budapesten és környékén mintegy 200 ezer roma él, nekik szól a közszolgálatiság elvei szerint szerkesztett műsor.

A Roma Kulturális Estet a VIII. kerület, Dankó utca 11. alatt tartják meg.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását