2024. április 26. - Ervin

Club Aliga: mindenáron

Ha kell tüntetni és perelni fog a Balatonaliga Üdülőközössége Egyesület azért, hogy az idén privatizált volt pártüdülőbe, Club Aligába szabad bejárása legyen - tájékoztatta Cseh József, az egyesület elnöke az MTI-t a szervezet vasárnapi soron kívüli közgy
2007. november 12. hétfő 06:32 - Hírextra

Cseh József kifejtette, Balatonvilágos speciális helyzetben van, hiszen Balatonakarattya és Balatonvilágos között több kilométernyi távon csak a volt pártüdülőn, Club Aligán keresztül lehet megközelíteni a tavat. A helyiek a rendszerváltás óta küzdenek azért, hogy ismét szabadon használhassák ezt a partszakaszt. Mivel Balatonvilágos az első balatoni vasúti megállóhely a főváros felől, nem csak az itteni, és a háttértelepülések lakosságát, üdülőtulajdonosait érinti ez a kérdés - hangsúlyozta az elnök.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság március végén értékesítette a 47 hektárnyi területtel rendelkező üdülőkomplexumot, Club Aligát 5,5 milliárd forintért. Az új tulajdonos az izraeli Solel Boneh International (SBI) csoport érdekeltségébe tartozó Pro-mot Hungária Ingatlanforgalmazó Kft. lett. A kincstárral kötött megállapodás értelmében a cég az üdülő-együtteshez tartozó, ám csak vagyonkezelésbe kapott közterületeket: a kikötő előtti parkot, az utakat és a 30 méter széles parti sávot köteles karbantartani, üzemeltetni, valamint biztosítani ezeken az átjárást mindenki számára.
Jelenleg az üdülőkomplexum bejáratánál őrző-védő szolgálat engedi át a vendégeket ingyenesen, de nyáron, augusztus végéig napközben - a helyi lakosokat kivéve - belépődíjat szedtek.

Cseh József szerint az új vagyonkezelővel már többször egyeztettek, de nem sikerült megnyugtatóan tisztázniuk, miként lesz a jövő nyári szezonban. A térségben érdekelt üdülőtulajdonosokat és a helyi lakosokat tömörítő egyesület tagjai elfogadhatatlannak tarják, hogy bárki bármilyen, akár kedvezményes díjat is szedjen tőlük a közutak, a közpark és a Balaton törvény szerint kötelezően kialakítandó szabadparti sétány használatáért. A nyáron a friss privatizáció miatt még türelmesek voltak, de a jövőben csak a strandért hajlandóak fizetni, amennyiben fizetős strandot alakítanak ki Club Aliga partjainál - tette hozzá.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását