2023. december 2. - Melinda, Vivien

Gyerekek gyűjtötték az élelmiszert

Csaknem 100 kiló tartós élelmiszert gyűjtöttek össze egy hónap alatt a szegedi Madách Imre Általános Iskola diákjai annak a dunapataji hatgyermekes családnak, ahol a szeptember elején súlyos agyvérzés után meghalt az édesanya és az apa egyedül maradt a ha
2007. november 11. vasárnap 23:28 - Hírextra
A család történetét egy hónapja a Fókuszban látták a gyerekek, innen jött az ötlet, hogy élelmiszerrel segítsék a családot. 

Kisebb-nagyobb csomagokkal felpakolva érkeztek egy hónapja csaknem minden nap a szegedi Madách Imre Általános Iskolába a gyerekek. Mindent elhoztak otthonról, amiről ők és szüleik azt gondolták, jól jöhet egy bajba jutott, hatgyermekes családnak. A dunapataji Csonka család történetét még október elején a Fókuszban látták a gyerekek. Hat testvér és az édesapjuk maradt magára, amikor a 38 éves édesanya - négy hónappal a legkisebb fiú születése után - szeptember elején váratlanul meghalt.

A most véget ért iskolai akcióban csaknem száz kiló élelmiszert, többségében száraztésztát, cukrot és lisztet gyűjtöttek össze a gyerekek. A szegedi Városőrség vállalta, hogy a dugig pakolt kartondobozokat hamarosan eljuttatja Dunapatajra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását