2024. május 2. - Zsigmond

Vallásról gyerekeknek

Karácsony közeledtével fellendülés érzékelhető a vallási témájú gyerekkönyvek piacán, a keresztény kiadók más típusú kiadványaikhoz képest jelentős példányszámban és választékban adják közre a kisebbeknek szóló könyveket - derült ki az MTI által készített
2007. november 11. vasárnap 11:28 - Hírextra

Kétezer példányban fogyott el három hét alatt a Szent Erzsébet életéről szóló, Magyarország rózsája című könyv, amelyet a Szent István Társulat jelentetett meg. Ez azért is figyelemre méltó adat, mert a gyermekkönyvpiacon túlkínálat mutatkozik - mondta Kindelmann Győző, a hat éven felüli gyerekeknek szóló kötet szerzője a távirati irodának.

A pannonhalmi Bencés Kiadó ugyancsak a Szent Erzsébet jubileumi év alkalmából adta ki új kötetét Varga Mátyás bencés szerzetes összeállításában és Schmal Róza grafikáival. A Szent Erzsébetről szóló kiadvány egy sorozat része, amelyben korábban Szent Mártonról és a Szent Istvánról jelentettek meg könyvet - közölte Ress Lászlóné, a kiadó ügyintézője.

Az Új Ember Kiadó kínálatában szerepel Leszkai András: Moha bácsi meséi című kötetének utolsó, 11. része. Az Eredmény és ráadás címet viselő könyvben az akaraterő, az önfegyelem, a tisztesség és a tisztességtelenség, a hatalmaskodás és a megbocsátás fogalmával találkozhatnak a törpék történetén keresztül a gyerekek.

A kiadó daloskönyvet is megjelentetett a Márton Áron Kiadóval közösen Ujjongj az Úrnak címmel, amelyben a zsoltárok szövegét népdalokba bújtatták a gyerekek számára - mondta Schlitter Zsófia, a kiadó hirdetésszervezője.

A katolikus kecskeméti Korda Kiadó papok és hitoktatók által írt, nem közvetlenül vallási témájú, fiataloknak szóló könyveket adott közre. Ilyen Nemeshegyi Péter: Ermi furulyája című írása, amely a jó és a rossz küzdelméről, egy kamasz fiú és lány kapcsolatáról, és a szeretetről szól. Pajor András: Kamaszkör című munkája fiatal hittanosok történetein keresztül mutatja be az élet legkülönbözőbb kérdéseit, buktatóit, a fiatalok viszonyulását hithez, szülőkhöz, barátokhoz, művészetekhez. Szintén Pajor András műve a Ne lépj a vadvirágra! című kötet, amely tizenévesek számára rövid történetekben dolgozza fel a bűntudat, a remény és a féltékenység élményét.

A Luther Kiadó az Evangélikus Élet című folyóirat gyermekeknek szóló írásait adta a közre a Gyermekvár című kétkötetes kiadványában karácsonyhoz közeledve. A kötetekben a kisebbek többek között Albert és Pongrác lovagokról olvashatnak, akik teljesítik a bibliai történetekhez kapcsolódó próbákat, és együtt megtalálják a Tudás erdejében levő várat. A Gyermekvárban minden írást egy-egy hozzá kapcsolódó rejtvény követ - olvasható a kiadványról szóló ismertetőben.

A református Kálvin János Kiadó ifjúsági regényt jelentetett meg Ficsorné Kapus Mónika tollából A középső címmel, amelyben három testvér közül a középső hányattatott sorsát tárja az olvasó elé.

Szintén a Kálvin János Kiadó jelentette meg Laura Blanco - Silvia Carbonelli: Erények és értékek című könyvét, amelyben játékok, gyermekfoglalkozások és elgondolkodtató kérdések szerepelnek az év 52 hetére elosztva. A kiadó összegzése szerint a könyv segítséget ad a gyermekek személyiségének kibontakoztatásához, és megismerteti őket az öröm, barátság, megbocsátás, szeretet, bátorság, közösségvállalás, tisztesség, egyenesség, hála fogalmával.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását