2024. május 2. - Zsigmond

Új törvény az áfáról

Teljesen új törvényt alkot az Országgyűlés az általános forgalmi adóról, ha a képviselők megszavazzák a javaslatot hétfőn. Az új törvény megalkotását indokolta az is, hogy a régi áfatörvény számtalan módosítása miatt romlott az adózási morál - olvasható a
2007. november 11. vasárnap 21:33 - Hírextra

A Pénzügyminisztérium Magyarország uniós tagságából fakadóan lényegében ezzel az új áfatörvénnyel fejezi be a jogharmonizációt az áfa terén, s nem módosításokkal, hanem teljesen új jogszabállyal alkotja meg az áfára vonatkozó előírások átvételét a magyar szabályozásba.

Az új törvényben megalkotják azokat a fogalmakat, amelyek az unión belüli gazdasági tevékenység során nélkülözhetetlenek az áfa bevallásához, megfizetéséhez és visszaigényléséhez. Ilyen szabálycsoport például az, amelyben meghatározzák a termék, szolgáltatás teljesítésének helyét. Ugyancsak a közösségi joggal összhangban sorolja fel a törvényjavaslat az áfamentesség eseteit.

A kormány eredetileg minden építési telekre szerette volna kiterjeszteni az áfát. A meglehetős felzúdulás miatt aztán ezt némileg enyhítve csak akkor kell áfát fizetni, ha sorozatjelleggel építési telket, vagy két évnél nem régebbi beépített ingatlant értékesítenek.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását