2024. április 25. - Márk

Ki fut Kínába?

A pekingi ötkarikás játékok évében, 2008-ban ismét vihetik magyarok is az olimpiai lángot az út egy-egy szakaszán. Az olimpia egyik támogató cége pályázatot hirdetett, amelynek a nyertese világklasszis sportolók és ismert emberek váltópartnereként futhat
2007. november 11. vasárnap 20:50 - Hírextra
Átlagembereknek, de nem átlagos embereknek hirdették meg a Fáklyafutás pályázatot. Az idei futás témája ugyanis a "korlátok leküzdése egy jobb életért". Olyan jelentkezőket várnak, akik nem feltétlenül büszkélkedhetnek kiemelkedő sportsikerekkel, de komoly teljesítményt nyújtottak azért, hogy jobbá tegyék a maguk vagy a környezetük életét. A pályázatra bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy megfelel ezeknek a feltételeknek, és szívesen futna Magyarország képviseletében az olimpiai lánggal egy szakaszon jövőre Kínában.

Az érdeklődőknek röviden, maximum 2000 karakterben le kell írniuk, miért szeretnének futni az olimpiai lánggal és mi volt az az esemény, amellyel jobbá tették a maguk vagy mások életét. A személyes adatokon kívül már csak egy fotóra van szükség. Az online pályázat alapján fogják kiválasztani a nyertest, akinek valamennyi, az utazással kapcsolatos költségét a pályázatot meghirdető Samsung állja. A cég tíz éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az athéni ötkarikás játékok óta az Olimpiai Fáklyafutás mozgalom hivatalos partnere is.

Az érdeklődők a http://faklyafutas.samsungsport.hu/ internetes linken regisztrálhatják magukat a pályázatra.

Az Olimpiai Fáklyafutás 20 ország részvételével, 23 városban, több mint 97 000 km-es távon zajlik. A 130 nap alatt összesen 21.780-an futhatnak a lánggal, a résztvevők 90%-a a rendező ország állampolgára. A fáklyafutás Kína területén kívül zajlik 2008. április 1-től május 3-ig, utána pedig Kínában folytatódik augusztus 8-ig.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását