2024. április 27. - Zita

Hétfőn döntenek a sztrájkról

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) jelenleg a tagság "akciókészségét" méri fel és csak ennek kiértékelése után, várhatóan hétfőn dönt arról, hogy csatlakozik-e valamilyen formában a Liga Szakszervezetek december 17-re hirdetett határozatlan idejű munkabes
2007. december 5. szerda 14:24 - Hírextra
Árok Antal hangsúlyozta: a PSZ semmiképpen nem tart "szerencsésnek és életszerűnek" egy határozatlan idejű, vagy többnapos munkabeszüntetést, mert ez megrövidítené a nyári szünetet és a tanárok számára a kieső fizetés mellett elsősorban a gyerekeknek okozna gondot. Árok Antal kiemelte: ha a PSZ több tízezres tagsága sztrájkba kezd, akkor az naponta 200 millió forintos munkabérkiesést jelent.

A PSZ éppen ezért inkább azt ajánlja a tagságának, hogy december 17-én 13:00-kor indítsák be a csengőket az iskolákban és mindenki viselje a szolidaritást kifejező kék szalagot. Ezen felül azonban csak akkor lesz egységes fellépés a PSZ részéről, ha a felmérés szerint a tagság több mint fele hajlandó erre. Ekkor várhatóan kétórás figyelmeztető sztrájkot tarthatnak, erről azonban csak hétfőn döntenek.

A PSZ ezen kívül azt ajánlja a tagságának, hogy munkaidőn kívül, vagy esetleg az iskolán kivül rendezett összejövetelen tiltakozó akciójukat. Árok Antal hozzátette: a PSZ szükségesnek tartja az egészségügyi biztosítási rendszer, a nyugdíjak , valamint a tömegközlekedés átalakítását is, azonban a PSZ szerint valóban nem történt megfelelő társadalmi egyeztetés a kérdéses területek megreformálása előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását